lördag 25 september 2010

Just nu: Döden i grytan

Somliga böcker förändrar livet. Eller åtminstonde vad vi stoppar i oss. Mats-Eric Nilsson skakade om med bästsäljaren "Den hemlige kocken". Nu har han skrivit en ny bok tillsammans med Henrik Ennart: "Döden i grytan" de må låta som en deckare men är ytterligare en debattbok. En bok om vår rädsla för riktig mat. De börjar med att visa en bild på hembakade bullar. De får inte längre säljas på Frälsningsarméns möten. Eller någon annanstans. Däremot säljs det bullar i vilken affär som helst som har vilka konstiga ingredienser som helst. Och så fortsätter det. Med burkar med konstigt innehåll. Med patienter som hänvisas till konserverad mat. Inom några minuter är det fullsatt. Människor stannar. Lyssnar. Och vi får lära oss det enda ord vi behöver "processad mat" - det är mat som görs i fabriker, med massor av kemikalier, som aldrig redovisas eftersom de ingår i tillverkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar